We weten alles van koffie.
U ook.
Ook topbarista’s zetten hun koffie alleen met water. Tijdens onze trainingen leren u en uw medewerkers hoe u een echte koffiekenner wordt.
Voor de perfecte koffie heeft u meer nodig dan alleen bonen. Uw kennis en apparatuur zorgen ervoor, dat uw klant met al zijn zintuigen van zijn koffiespecialiteit kan genieten. En we helpen u te kijken wat de staat is van uw koffie en machine, eventuele zwakke punten en optimalisatiemogelijkheden te ontdekken en het volledige potentieel te benutten.
Uw koffie is onze passie.
Ons aanbod: trainingen in een van onze showrooms, of bij u op locatie. En natuurlijk met de brander die u kiest.*
*Inbegrepen in de prijs: locatie (indien gewenst), apparatuur, hand-out, lunch, deelnamecertificaat en heel veel koffie.
Inhoud van de training
- Geschiedenis van de verspreiding van de koffieplant
- Basiskennis koffie: van aanplant tot kopje
- Beoordelingscriteria van koffie crema en meer
- Praktijk: parameters van molens & machines instellen
- De ‚perfecte‘ espresso
- Smaakoptimalisatie en storingen oplossen
- Bereiding van de bekendste koffievarianten: espresso, cappuccino, latte macchiato, americano, koffie crema; inclusief proeven
- Praktijk: optimaal melk opschuimen
- Schuimeigenschappen van verschillende melkvervangers
- Intensieve en professionele reiniging voor een optimale smaak en het behoud van uw apparatuur